Начало | Автосервиз | Автоборса | Авточасти | Масла и течности | RENT A CAR | Газови и метан уредби | Документи | Контакти | Кариери | EN |
КАК СЕ СПРАВЯМЕ?
Назначаване на среща
Форма за диагностика

 

Lambda Control Система LC01

Това е електронна система, която контролира образуването на горивна смес при традиционните газови системи (пропан бутан или природен газ) със смесител при автомобили с ламбда сензор. Компютърът LC01 осигурява правилна смес като задвижва устройство, което дозира подаването на газ от изпарителя към смесителя, разположен е на всмукателните колектори (система за регулиране подаването на газ). Системата LCS-LC01 не се нуждае от ръчни настройки и автоматично се приспособява към различни атмосферни условия и употреба на автомобила. Системата се състои от следните компоненти:

1. Компютър LCS-LC01
Компютърът LCS-LC01 се определя като самостоятелна система поради факта, че не взаимодейства директно с бензиновия компютър, а работи отделно и независимо. Компютърът преработва сигналите от ламба сензора, запалването, сигнала от дросела, за да направи правилната смес при всеки етап от работа на двигателя, като задвижва устройството, което дозира подаването на газ към двигателя.
Основните функции на LC01 компютъра са:
· Емулация на правилния сигнал от ламбда сензора
· Диагностика и програмиране чрез специален Тестер-Програматор, за да контролира сместта и оптимизира преобразуването
· Стартиране на бензин и прехвърляне на газ чрез автоматичния ключ за определен период от време, зависещ от климатичните условия и двигателя чрез управлението на газовия клапан
· Задействане на устройство, за да настрои сместта
· Управлява различни устройства, осигуряващи сигурност при работа на газ, на пример вградена система за cut off (прекратяване) впръскването на бензин и електронно устройство, което прекратява притока на пропан бутан/природен газ към соленоидния клапан, ако двигателя спре.

2. Задвижващо устройство
Електромеханично устройство, което дозира газта като включва степ мотор, контролиран от компютъра, за да поддържа правилната смес при всеки етап от работата на двигателя.

3. Ключ LCS-LC01
Електронен компонент, разположен в купето, чийто основни функции са:
· Избор между 2 позиции - Газ/бензин и датчик за горивото, което е било изразходено (2 светещи диода)
· Показва нивото на газ в бутилката (5 светещи диода)
· Диагностично устройство

 

 

 

промоция март
 Абонамент за новини

Полезни съвети:

Според последните проучвания, 5 % от всички смъртни случаи на моторни превозни средства са причинени от небрежна поддръжка на автомобилите.

Охладителната система трябва да бъде напълно промивана и да се презарежда на всеки 24 месеца. Размерът, условията и концентрацията на охлаждащата течност трябва да бъдат проверени. (препоръчително е процента на антифриз/вода да е 50 на 50.)

Никога не сваляйте капачката на радиатора, докато двигателят не е добре изстинал. Състоянието на задвижващите ремъци, скобите и маркучите на двигателя трябва да бъдат проверявани от професионалист.

Масло и маслен филтър се подменят според времевия интервал и експлоатацията на автомобила (изминати км). Обикновено е посочено в ръководството на автомобила. (минералните масла на 10 000 км., полусинтетичните 10 000 – 12 000 км, а синтетичните при пробег 15 000 км.). Ако автомобила има голямо натоварване с багаж или теглите ремрке също се отразява.

Смяната на другите филтри ( въздушен, горивен, на картерните газове и т.н.) се препоръчва да е на по-чести интервали в прашни условия. Възможно е да възникнат проблеми с управлението (трудно да спира, намалена мощност и др). Предотвратете ги навреме.

Замърсеното предно стъкло води до умора на очите и може да представлява заплаха за безопасността. Сменете чистачките и заредете с течност за тях.

Сменяйте гуми си на всеки осем хиляди км. Проверявайте налягането на гумите веднъж месечно, след като първо са изстинали. Не забравяйте резервната гума и се уверете, че тя е в добро състояние.

Проверете какво гориво е препоръчително за вашия автомобил. В ръководството за потребителя трябва да пише октановото число.

Поддържайте гумите напомпани до необходимото ниво. При по-напомпани гуми вашия автомобил ще харчи повече гориво за да поддържа скоростта.

По-тежки превозни средства, изразходват повече гориво. Почистете автомобила – купето и багажника преди да тръгнете на път.

Използвайте климатикът пестеливо, защото той допълнително натоварва двигателя на автомобила и се използва повече гориво.

Затваряйте прозорците. Широко отворени прозорци, особено при бърза скорост увеличават аеродинамичното съпротивление. Може да намалите разхода на гориво с 10%.

Избягвайте дълъг престой на празен ход. Ако знаете, че ще спрете за повече от минута изгасете двигателя на колата. Неправилно общоприето схващане е, че автомобила ще използва по-малко гориво от количеството при повторно запалване.

Спазвайте ограниченията на скоростта. Колкото по-бързо карате, толкова повече гориво използвате. Например, ако шофирате със 110 км/ч вместо с 90 км/ч ще увеличите разхода на гориво с 20%.

Използвайте автопилот. Използването на автопилот на дълъг път (магистрала) ви позволява да поддържате постоянна скорост, което намалява разхода на гориво.

Sofia Bosch Car
1528 София; бул. "Искърско шосе" п.к.25; тел.: 02/ 978 66 22; факс: 978 56 37; GSM: 0885 135 126
e-mail: office@sofia-bosch.com; service@sofia-bosch.com; www.sofia-bosch.com