Начало | Автосервиз | Автоборса | Авточасти | Масла и течности | RENT A CAR | Газови и метан уредби | Документи | Контакти | Кариери | EN |
КАК СЕ СПРАВЯМЕ?
Назначаване на среща
Форма за диагностика
LPG SYSTEM
системи, ползващи пропан-бутан
 
НОВА!!! Инжекционна система на пропан-бутан -OMEGAS OBDII
LANDIRENZO OMEGAS PLUS е многоточкова секунциална инжекционна система от ново поколение. Принципът, използван от газовия компютър е да калкулира времето за впръскване, което да съответства на газовите инжектори. Следователно, управлението на двигателя е оставено на бензиновия компютър, докато пропан бутановото контролно устройство трансформира бензиновото включване в подходящ за пропан бутановите инжектори вид. За да има връзка с бензиновата система, газовия компютър управлява газовите инжектори със същата честота, както бензиновите. Благодарение на разработените стратегии за газовия компютър, той има възможността да трансформира времето за впръскване на бензин във време за впръскване на газ, реконструирайки подходяща система, оптимизирана за пропан бутан. LANDIRENZO OMEGAS PLUS може да използва различен тип инжектори според спецификата на отделния автомобил. LANDIRENZO OMEGAS PLUS променя в минимална степен оригиналната система за управление на бензин. LANDIRENZO OMEGAS PLUS може лесно да бъде интегрирана в основните функции на двигателя, като изключване на двигателя, контрол на сместа, системата за отработените газове, както и допълнителните функции за управление като климатик, сервоуправление, електрическо натоварване и т.н. Газовият компютър има възможност да калкулира времето за впръскване на газ като използва специфична информация като налягане в газовите инжектори, температура на газта, температура на охлаждане на двигателя, обороти на двигателя и акумулатор, в допълнение към бензиновия компютър. Изцяло самокалибрираща се система, базираща се на алгоритми. 

 

 

 

 

 

 

 

промоция март
 Абонамент за новини

Полезни съвети:

Според последните проучвания, 5 % от всички смъртни случаи на моторни превозни средства са причинени от небрежна поддръжка на автомобилите.

Охладителната система трябва да бъде напълно промивана и да се презарежда на всеки 24 месеца. Размерът, условията и концентрацията на охлаждащата течност трябва да бъдат проверени. (препоръчително е процента на антифриз/вода да е 50 на 50.)

Никога не сваляйте капачката на радиатора, докато двигателят не е добре изстинал. Състоянието на задвижващите ремъци, скобите и маркучите на двигателя трябва да бъдат проверявани от професионалист.

Масло и маслен филтър се подменят според времевия интервал и експлоатацията на автомобила (изминати км). Обикновено е посочено в ръководството на автомобила. (минералните масла на 10 000 км., полусинтетичните 10 000 – 12 000 км, а синтетичните при пробег 15 000 км.). Ако автомобила има голямо натоварване с багаж или теглите ремрке също се отразява.

Смяната на другите филтри ( въздушен, горивен, на картерните газове и т.н.) се препоръчва да е на по-чести интервали в прашни условия. Възможно е да възникнат проблеми с управлението (трудно да спира, намалена мощност и др). Предотвратете ги навреме.

Замърсеното предно стъкло води до умора на очите и може да представлява заплаха за безопасността. Сменете чистачките и заредете с течност за тях.

Сменяйте гуми си на всеки осем хиляди км. Проверявайте налягането на гумите веднъж месечно, след като първо са изстинали. Не забравяйте резервната гума и се уверете, че тя е в добро състояние.

Проверете какво гориво е препоръчително за вашия автомобил. В ръководството за потребителя трябва да пише октановото число.

Поддържайте гумите напомпани до необходимото ниво. При по-напомпани гуми вашия автомобил ще харчи повече гориво за да поддържа скоростта.

По-тежки превозни средства, изразходват повече гориво. Почистете автомобила – купето и багажника преди да тръгнете на път.

Използвайте климатикът пестеливо, защото той допълнително натоварва двигателя на автомобила и се използва повече гориво.

Затваряйте прозорците. Широко отворени прозорци, особено при бърза скорост увеличават аеродинамичното съпротивление. Може да намалите разхода на гориво с 10%.

Избягвайте дълъг престой на празен ход. Ако знаете, че ще спрете за повече от минута изгасете двигателя на колата. Неправилно общоприето схващане е, че автомобила ще използва по-малко гориво от количеството при повторно запалване.

Спазвайте ограниченията на скоростта. Колкото по-бързо карате, толкова повече гориво използвате. Например, ако шофирате със 110 км/ч вместо с 90 км/ч ще увеличите разхода на гориво с 20%.

Използвайте автопилот. Използването на автопилот на дълъг път (магистрала) ви позволява да поддържате постоянна скорост, което намалява разхода на гориво.

Sofia Bosch Car
1528 София; бул. "Искърско шосе" п.к.25; тел.: 02/ 978 66 22; факс: 978 56 37; GSM: 0885 135 126
e-mail: office@sofia-bosch.com; service@sofia-bosch.com; www.sofia-bosch.com