Начало | Автосервиз | Автоборса | Авточасти | Масла и течности | RENT A CAR | Газови и метан уредби | Документи | Контакти | Кариери | EN |
КАК СЕ СПРАВЯМЕ?
Назначаване на среща
Форма за диагностика

 

Lambda Control Система LC01

Това е електронна система, която управлява сместта на традиционната газова система (пропан-бутан или метан) със смесител за автомобилите с ламбда сензор. LC01 газовия компютър осигурява правилна горивно-въздушна смес чрез управлението на стъпковия мотор, който дозира притока на газ от изпарителя към смесителя, намиращ се на входящия колектор. Системата LCS-LC01 няма нужда от ръчни настройки и може автоматично да се адаптира към различните режими на работа на двигателя.
Системата съдържа следните компоненти:
1. КОМПЮТЪР LCS-LC01
Компютърът LCS-LC01 е разработен като самостоятелна система, поради факта, че не взаимодейства директно с бензиновия компютър, а работи отделно и независимо. Компютърът обработва сигналите от ламбда сензора, сигнала от дроселовата клапа, за да се достигне правилна горивно-въздушна смес при всяко работно състояние на двигателя, чрез управлението на стъпковия мотор, който дозира притока на газ към входа на двигателя.
Основните функции на компютър LC01 са:
· Емулация на правилен сигнал от ламбда сензора.
· Система за диагностика и програмиране чрез специален Тестер-програматор за контрол на сместа и оптимално преобразуване при запалване на бензин с автоматичния ключ към газ за период от време, зависещ от условията на околната среда и изискванията на двигателя чрез управлението на газовия клапан.
· Стъпков мотор за регулиране на сместа.
· Управление на различна устройства за безопасност, когато автомобилът работи на газ, например вградена система за прекъсване на бензиновото впръскване и електронно устройство за безопасност, което прекъсва притока на пропан бутан/метан ако двигателя не работи добре.
2. СТЪПКОВ МОТОР
Електромеханично устройство, което дозира газта чрез включване на стъпковия мотор, контролиран от компютъра, за да поддържа правилна въздушно-горивна смес при всяко работно състояние на двигателя.
3. КЛЮЧ LCS-LC01
Електронен компонент, намиращ се в купето на автомобила, чиито функции са:
· Избор на газ/бензин с две позиции за горивото и два светодиода.
· Показва нивото на горивото в бутилката чрез 5 светодиода.
· Диагностично устройство.
· Звуков индикатор – по желание на клиента.

 

 

 

промоция март
 Абонамент за новини

Полезни съвети:

Според последните проучвания, 5 % от всички смъртни случаи на моторни превозни средства са причинени от небрежна поддръжка на автомобилите.

Охладителната система трябва да бъде напълно промивана и да се презарежда на всеки 24 месеца. Размерът, условията и концентрацията на охлаждащата течност трябва да бъдат проверени. (препоръчително е процента на антифриз/вода да е 50 на 50.)

Никога не сваляйте капачката на радиатора, докато двигателят не е добре изстинал. Състоянието на задвижващите ремъци, скобите и маркучите на двигателя трябва да бъдат проверявани от професионалист.

Масло и маслен филтър се подменят според времевия интервал и експлоатацията на автомобила (изминати км). Обикновено е посочено в ръководството на автомобила. (минералните масла на 10 000 км., полусинтетичните 10 000 – 12 000 км, а синтетичните при пробег 15 000 км.). Ако автомобила има голямо натоварване с багаж или теглите ремрке също се отразява.

Смяната на другите филтри ( въздушен, горивен, на картерните газове и т.н.) се препоръчва да е на по-чести интервали в прашни условия. Възможно е да възникнат проблеми с управлението (трудно да спира, намалена мощност и др). Предотвратете ги навреме.

Замърсеното предно стъкло води до умора на очите и може да представлява заплаха за безопасността. Сменете чистачките и заредете с течност за тях.

Сменяйте гуми си на всеки осем хиляди км. Проверявайте налягането на гумите веднъж месечно, след като първо са изстинали. Не забравяйте резервната гума и се уверете, че тя е в добро състояние.

Проверете какво гориво е препоръчително за вашия автомобил. В ръководството за потребителя трябва да пише октановото число.

Поддържайте гумите напомпани до необходимото ниво. При по-напомпани гуми вашия автомобил ще харчи повече гориво за да поддържа скоростта.

По-тежки превозни средства, изразходват повече гориво. Почистете автомобила – купето и багажника преди да тръгнете на път.

Използвайте климатикът пестеливо, защото той допълнително натоварва двигателя на автомобила и се използва повече гориво.

Затваряйте прозорците. Широко отворени прозорци, особено при бърза скорост увеличават аеродинамичното съпротивление. Може да намалите разхода на гориво с 10%.

Избягвайте дълъг престой на празен ход. Ако знаете, че ще спрете за повече от минута изгасете двигателя на колата. Неправилно общоприето схващане е, че автомобила ще използва по-малко гориво от количеството при повторно запалване.

Спазвайте ограниченията на скоростта. Колкото по-бързо карате, толкова повече гориво използвате. Например, ако шофирате със 110 км/ч вместо с 90 км/ч ще увеличите разхода на гориво с 20%.

Използвайте автопилот. Използването на автопилот на дълъг път (магистрала) ви позволява да поддържате постоянна скорост, което намалява разхода на гориво.

Sofia Bosch Car
1528 София; бул. "Искърско шосе" п.к.25; тел.: 02/ 978 66 22; факс: 978 56 37; GSM: 0885 135 126
e-mail: office@sofia-bosch.com; service@sofia-bosch.com; www.sofia-bosch.com