Начало | Автосервиз | Автоборса | RENT A CAR | Авточасти | Газови уредби | Масла и течности | Документи | Контакти | Кариери
Бош България
КАК СЕ СПРАВЯМЕ?
Назначаване на среща
Форма за диагностика

Документи, информация, съвети - Под формата на отделни статии страницата предоставя информация полезна за всички клиенти на сервизен център Sofia Bosch Car. Актуализира се периодично.

Сертификати
Индикатори на арматурното табло
001 Главен ключ за превключване на светлините 002 Къси светлини
003 Дълги светлини 004 Габаритни (странични) светлини
005 Предни фарове
за мъгла
006 Задни светлини за мъгла
007 Ръчно регулиране на височината на предните фарове 008 Светлинни устройства за паркиране
009 Пътепоказатели 010 Аварийни светлини
011 Устройство за почистване на предното стъкло 012 Устройство за измиване на предното стъкло
013 Устройство за почистване и измиване на предното стъкло 014 Устройство за почистване и измиване на фаровете
015 Размразяване и подсушаване на предното стъкло 016 Размразяване и подсушаване на задното стъкло
017 Вентилатор (горещ/студен въздух) 018 Подгряване на дизелов двигател
019 Дроселова клапа (устройство за първо-
начално пускане на студен двигател)
020 Повреда в спирачната уредба
021 Ниво на горивото 022 Зареждане на акумулаторната батерия
023 Температура на охлаждащата течност
на двигателя
024 Спирачка за паркиране
025 Устройство за почистване на задното стъкло 026 Устройство за измиване на задното стъкло
027 Устройства за почистване и измиване на задното стъкло 028 Устройство за почистване на предното стъкло с периодично действие
029 Звуков сигнал 030 Преден капак
031 Заден капак 032 Обезопасителен колан на седалката
033 Налягане на маслото в двигателя 034 Безоловно гориво

pdf документ Фирмена презентация

pdf документ Автосервиз София Бош Кар

pdf документ Съвети на специалиста

Полезни съвети:

Според последните проучвания, 5 % от всички смъртни случаи на моторни превозни средства са причинени от небрежна поддръжка на автомобилите.

Охладителната система трябва да бъде напълно промивана и да се презарежда на всеки 24 месеца. Размерът, условията и концентрацията на охлаждащата течност трябва да бъдат проверени. (препоръчително е процента на антифриз/вода да е 50 на 50.)

Никога не сваляйте капачката на радиатора, докато двигателят не е добре изстинал. Състоянието на задвижващите ремъци, скобите и маркучите на двигателя трябва да бъдат проверявани от професионалист.

Масло и маслен филтър се подменят според времевия интервал и експлоатацията на автомобила (изминати км). Обикновено е посочено в ръководството на автомобила. (минералните масла на 10 000 км., полусинтетичните 10 000 – 12 000 км, а синтетичните при пробег 15 000 км.). Ако автомобила има голямо натоварване с багаж или теглите ремрке също се отразява.

Смяната на другите филтри ( въздушен, горивен, на картерните газове и т.н.) се препоръчва да е на по-чести интервали в прашни условия. Възможно е да възникнат проблеми с управлението (трудно да спира, намалена мощност и др). Предотвратете ги навреме.

Замърсеното предно стъкло води до умора на очите и може да представлява заплаха за безопасността. Сменете чистачките и заредете с течност за тях.

Сменяйте гуми си на всеки осем хиляди км. Проверявайте налягането на гумите веднъж месечно, след като първо са изстинали. Не забравяйте резервната гума и се уверете, че тя е в добро състояние.

Проверете какво гориво е препоръчително за вашия автомобил. В ръководството за потребителя трябва да пише октановото число.

Поддържайте гумите напомпани до необходимото ниво. При по-напомпани гуми вашия автомобил ще харчи повече гориво за да поддържа скоростта.

По-тежки превозни средства, изразходват повече гориво. Почистете автомобила – купето и багажника преди да тръгнете на път.

Използвайте климатикът пестеливо, защото той допълнително натоварва двигателя на автомобила и се използва повече гориво.

Затваряйте прозорците. Широко отворени прозорци, особено при бърза скорост увеличават аеродинамичното съпротивление. Може да намалите разхода на гориво с 10%.

Избягвайте дълъг престой на празен ход. Ако знаете, че ще спрете за повече от минута изгасете двигателя на колата. Неправилно общоприето схващане е, че автомобила ще използва по-малко гориво от количеството при повторно запалване.

Спазвайте ограниченията на скоростта. Колкото по-бързо карате, толкова повече гориво използвате. Например, ако шофирате със 110 км/ч вместо с 90 км/ч ще увеличите разхода на гориво с 20%.

Използвайте автопилот. Използването на автопилот на дълъг път (магистрала) ви позволява да поддържате постоянна скорост, което намалява разхода на гориво.

Sofia Bosch Car
1528 София; бул. "Искърско шосе" п.к.25; тел.: 02/ 978 66 22; факс: 978 56 37; GSM: 0885 135 126
e-mail: office@sofia-bosch.com; service@sofia-bosch.com; www.sofia-bosch.com